1 lžíce | olej | |
1 špetka | sůl | |
0.5 ks | cibule | |
2 ks | mrkev | |
300 g | kysané zelí | |
1 ks | sušená chilli paprička |
Cibuli a mrkev oloupeme. Cibuli jemně nasekáme a mrkev nahrubo nastrouháme. Papričku rozdrtíme a umeleme v mlýnku na koření. Pokud papričku nemáme, použijeme koupené mleté chilli koření. Kysané zelí smícháme s jemně nasekanou cibulí, nastrouhanou mrkví a lžící oleje. Podle chuti osolíme a okořeníme umletými chilli papričkami.Milovníci ostrých chutí mohou salát i opepřit. Pikantní salát z kysaného zelí necháme v chladu uležet, nejlépe do druhého dne. Před podáváním ho můžeme ozdobit tenkými plátky mrkve.
Kysané zelí - vitamínová bomba pro detoxikaci i posílení imunity
Kysané zelí známe všichni jako tradiční pochoutku, bez níž se mnohé typické pokrmy české kuchyně prostě neobejdou. A je pro nás daleko přínosnější než například exotické ovoce.
Dušené zelí, jak ho neznáte: S jablky, mangem i ve škubáncích
Pokud máte rádi dušené zelí, máme pro vás pár receptů, které doplní vaši kuchařku. Klasické bílé a červené dušené zelí obohatíme o jablíčko nebo mango, zelí použijeme k přípravě zelných škubánků a šišek, nechybí ani bramborové knedlíky, ke kterým zelí prostě patří.
Autor:Dana
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena