Z vajec oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a 4 lžic vody ušleháme tuhý sníh, zašleháme cukr a vanilkový cukr. Potom vmícháme žloutky. Smícháme mouku, škrobovou moučku, prášek do pečiva a vše prosijeme na vyšlehanou pěnu a promícháme.
Těsto natřeme na plech pokrytý pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 10 minut. Vyndáme z trouby a vyklopíme na vlhkou utěrku. Stáhneme pečící papír, zakryjeme druhou vlhkou utěrkou a necháme vystydnout.
100 ml mléka zahřejeme, rozpustíme v něm kakao a necháme vychladnout. Čokoládu jemně nastrouháme. Vanilkový krém, zbylé mléko a studené kakao smícháme a na nejvyšší rychlost vyšleháme asi dvě minuty do velmi pevného krému.
Máslo utřeme do pěny, přidáme kakaový krém a čokoládu. Krém natřeme na vychladlý piškot a ten podélně zarolujeme. Dáme alespoň na tři hodiny zatuhnout do lednice.
Potom roládu ozdobíme tenkými vláskovými proužky čokoládové polevy. Po zaschnutí krájíme na plátky a podáváme zdobené šlehačkou.