Vyzkoušejte recept na smaženou tmavou tresku v jemném těstíčku, kterou podáváme s jemně pikantní sladkokyselou přílohou z paprik a manga.
600 g | tmavá treska |
příloha | |
---|---|
3 stroužky | česnek |
1 ks | mango |
1 ks | paprika červená |
1 ks | paprika zelená |
1 lžíce | třtinový cukr |
2 lžíce | čerstvý koriandr |
2-3 ks | nať jarní cibulky |
podle potřeby | |
olej | |
citronová šťáva | |
podle chuti | |
sůl | |
lime štáva | |
těstíčko | |
1 ks | vejce |
150 ml | voda |
180 g | hladká mouka |
1 šálek | drcený led |
zálivka | |
1 lžička | rajčatový protlak |
150 ml | zeleninový vývar |
2 lžíce | ústřicová omáčka |
1-1 lžička | chilli omáčka Sriracha |
Očištěnou tresku omyjeme, osušíme, osolíme a zakapeme citronovou šťávou. Oloupané stroužky česneku nasekáme nadrobno. Papriky omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na nepravidelné kousky. Očištěnou nať jarní cibulky nakrájíme na kolečka. Menší vyzrálé mango oloupeme a dužinu nakrájíme na dílky. Na zálivku promícháme zeleninový vývar se lžičkou ostré chilli omáčky Sriracha, lžičkou rajčatového protlaku a dvěma lžícemi ústřicové omáčky. Na oleji (při mírné teplotě) necháme zpěnit česnek, ke kterému přidáme nakrájené papriky. Papriky zvolna restujeme asi 3 - 4 minuty tak, aby byly akorát na skus. Poté vmícháme nakrájené mango a hnědý cukr. Jakmile se cukr rozpustí, zvýšíme teplotu, vlijeme pikantní zálivku a vše krátce necháme přejít varem. Nakonec za stálého míchání přidáme nať jarní cibulky a čerstvý koriandr. Směs prohřejeme, ochutíme solí a limetkovou šťávou a uchováme na teple. Z vejce, vody, mouky a ledu si připravíme těstíčko, ve kterém rybu obalíme a ve vyšší vrstvě oleje osmažíme z obou stran dozlatova. Osmaženou tresku necháme na ubrousku okapat. Smaženou tresku rozdělíme na nahřáté talíře, obložíme jemně pikantní přílohou a podáváme s vařeným nebo opečeným bramborem jako netradiční a chuťově výborný hlavní chod.
Veganské Vánoce: Bramborový salát a smažená hlíva krok za krokem
I bez masa lze vytvořit vynikající menu na Štědrý večer. Přesvědčte se o tom s naším receptem krok za krokem.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena