Krůtí prsa očistíme a nakrájíme na kousky o velikosti medailonků. Maso zakapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme v chladu asi 30 minut odležet.
Mezitím si připravíme koprovou omáčku. Šalotku nasekáme nadrobno a necháme zpěnit na másle. Pak vmícháme kopr a mouku a vše za stálého míchání krátce orestujeme. Nakonec přilijeme vývar a smetanu a zvolna povaříme asi 15 - 20 minut do zhoustnutí. Omáčku dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou a necháme vychladnout. Do studené koprové omáčky nakonec vmícháme majonézu.
Odležené krůtí medailonky obalíme v kukuřičné mouce a naklepeme, tak aby na nich mouka co nejvíce držela. Potom je máčíme v rozšlehaných vejcích a zvolna opékáme na oleji z obou stran dorůžova. Propečené medailonky necháme okapat na ubrousku.
Smažené krůtí medailonky podáváme s krémovou koprovou omáčkou, kterou servírujeme zvlášť v malé mističce. Vhodnou přílohou jsou brambory připravené oblíbeným způsobem.