omáčka | ||
---|---|---|
2 stroužky | česnek | |
1 ks | cibule | |
1 ks | mrkev | |
1 lžíce | rajčatový protlak | |
1 díl | ananas | |
1 ks | paprika červená | |
1 lžíce | sójová omáčka | |
1 ks | paprika žlutá | |
1 kapka | červený vinný ocet | |
1 lžíce | třtinový cukr | |
600 g | vepřová pečeně bez kosti | |
podle chuti | ||
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
směs | ||
1 ks | vejce | |
sójová omáčka | ||
škrob bramborový | ||
na ozdobu | ||
petrželka | ||
podle potřeby | ||
rostlinný olej |
Vepřové maso nakrájíme na větší kusy a naložíme do směsi bramborového škrobu, vejce a sójové omáčky. Do hluboké pánve nalijeme větší množství oleje a necháme rozehřát. Mezitím nakrájíme zeleninu - mrkev, cibule a 2 stroužky česneku. V rendlíku na oleji orestujeme česnek, mrkev a cibuli. Přidáme asi lžíci třtinového cukru, lžíci rajského protlaku a kapku červeného vinného octa. Nakrájíme také červenou a žlutou papriku a kolečko ananasu. Vhodíme do rendlíku k zelenině, dochutíme kapkou sójové omáčky a necháme povařit. Kousky masa osmažíme v pánvi na oleji do křupava. Pak maso vyndáme, slijeme olej a do pánve přelijeme zeleninu, opět vhodíme maso a vše promícháme dohromady. Vepřové sweet and sour servírujeme s velkou dávkou petrželky a přílohou podle chuti. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než o víkendu se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
Vepřová krkovice, panenka i kotleta v originálních receptech
Vepřové maso je v Česku jedním z nejoblíbenějších. Nejlibovějšími druhy vepřového masa jsou kýta, kotleta a panenka. Vybrali jsme pro vás pár receptů, které užijete o víkendu na slavnostní oběd, ale i přes týden jako rychlovku pro celou rodinu.
Autor:Zdeněk Pohlreich
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena