Staňte se našimi fanoušky na:

Copánek alá trdelník

Autor receptu: ssupperr (25 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
69× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Droždí promícháme se lžící vlažného mléka a špetkou cukru. Necháme vzejít kvásek. Ze všech surovin a vzešlého kvásku vypracujeme měkké těsto, které necháme na teplém místě asi 30 minut kynout. Z těsta vyválíme tenkou placku, nařežeme na pásky a obtáčíme jimi kremrolové trubičky či zavařovací sklenice nebo jak jsem začala já..plést copánek. Trdelník (copánek ) pomažeme vejcem či olejem a obalíme ve skořicovém cukru. Tradiční trdelník (copánek ) pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 8 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Lucie 9 |24. ledna 2014
též vyzkouším Odpovědět
jaroslav.hulka |24. ledna 2014
1+ zkusím Odpovědět
Klára 3 |22. ledna 2014
vyzkouším :-D Odpovědět
PetulkaH |20. ledna 2014
dobrota Odpovědět
Vladenka |20. ledna 2014
a ten copánek? Odpovědět
Proxi |18. ledna 2014
Hezké :-) Odpovědět
yuzum |18. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
Barbie|27. srpna 2015
skvělé Odpovědět
Ascape|4. února 2014
Jani tak jsem ho dělala přesně podle Vás a byl dokonalý :-)) jen první varku jsem tam nechala o trochu dele, další jsem už měla dokonalou:-)) díky za recept Odpovědět
Ascape|2. února 2014
pro vilemina : chtěla jsem se zeptat zda ve vašem receptu nemusí být mléko? Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!