BRUSINKOVO-ZÁZVOROVÝ
Nektar přivedeme do varu, zázvor oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a necháme vylouhovat 5 minut v nektaru. Přidáme čaj, cukr a necháme louhovat další 3 minuty. Vymačkáme šťávu z pomeranče, citron nakrájíme na plátky. Horký čaj přecedíme, smícháme s pomerančovou šťávou a ozdobíme plátky citronu.
S MARMELÁDOU - anglická specialita
Čaj zalijeme horkou vodou a necháme 5 minut louhovat, pak přidáme cukr a citronovou šťávu, vmícháme marmeládu a necháme ji v čaji rozpustit.
EXOTICKÝ
Sáčky čaje s pokrájeným zázvorem zalijeme horkou vodou, přidáme horký džus, šťávu z ovoce a med podle chuti. Nakonec zamícháme a ozdobíme plátkem citronu.
KOŘENĚNÝ S MLÉKEM
1 hrnek černého čaje, 6 lžic cukru, 4 lžíce neslazeného kakaa, 4 šálky mléka, 2 lžičky vanilkového cukru, 1 lžička muškátového oříšku
Běžným způsobem připravíme hrnek silného černého čaje, přimícháme cukr a kakový prášek, vaříme za stálého míchání dokud se všechno nerozpustí a nezačne vařit. Snížíme teplotu a přidáme mléko, vanilkový cukr a koření. Znovu všechno ohřejeme, nalijeme do šálků a pro vylepšení můžeme přidat kousek vanilkového lusku.