Staňte se našimi fanoušky na:

Chlebíčková veka

Autor receptu: Gabrielle (260 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
26× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z droždí, cukru, lžíce mouky a mléka připravíme kvásek. Do mísy si připravíme mouku, sůl do ní promcíháním rozptýlíme, přidáme rozpuštěný tuk nebo olej a přilijeme vykynutý kvásek. Zalijeme vlažným mlékem (ale stačí voda) a vypracujeme těsto, které dáme kynout na teplé místo. Totéž těsto můžeme vypracovat v domácí pekárně, pouze droždí nahradíme sušeným. Po vykynutí těsto vyklopíme na mírně pomoučený vál, rozdělíme na 3 díly, vytvarujeme podlouhlé šišky a uložíme je na plech vymazaný tukem nebo vyložený pečícím papírem. Necháme asi 15 minut kynout, pak potřeme vlažnou vodou a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 200°C asi 35 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Polda |7. listopadu 2013
super, už je uložen, určitě se neztratí Odpovědět
Michele |15. září 2013
uloženo! :-) Odpovědět
Lucie Dubská |2. srpna 2013
mnamka :) Odpovědět
Lucie Dubská |2. srpna 2013
škoda, že není foto, ale ukládám :) Odpovědět
zdenka.r |5. července 2013
ukládám Odpovědět
klokan81 |22. května 2013
Zajímavé Odpovědět
petra.konfrstova |21. května 2013
zajímavé, díky Odpovědět
FOTOrecepty |17. května 2013
Opravdu zajímavé. Odpovědět
LadyAnn |7. května 2013
to se hodí Odpovědět
Gabrielle |7. května 2013
Dobrou chuť. :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!