Staňte se našimi fanoušky na:

Chlebové fondue

Autor receptu: Martin75 (51 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Příprava: Sýr strouháme na hrubém struhadle. Nádobu z varné keramiky nebo varného skla vytřeme česnekem a vlijeme do ní 6 a ½ dl vína. Zahříváme na mírném stejnoměrném ohni. Poprášíme pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem. Až z vína začíná vycházet pára, vmícháme nastrouhaný sýr. Obsah začíná mlhovatět, na povrchu se objevují bubliny. Mícháme ještě 10 minut a přidáme kašičku připravenou ze škrobové moučky a půl deci vína. Vléváme za stálého míchání. Pokud je obsah nádoby příliš řídký, ne hustší než smetana, přidáme ještě trochu škrobové moučky. Jakmile se směs spojí, vlijeme do ní třešňovici nebo vodku a znovu mícháme asi 4 minuty. Chléb nakrájíme na kostičky, napíchneme na vidličky a máčíme v sýrové omáčce.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

renda9 |29. března 2013
dělám podobně Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!