Staňte se našimi fanoušky na:

Citronovozázvorový cheesecake

Autor receptu: kockaviky (343 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Sušenky nasypeme do igelitového sáčku a rozdrtíme je válečkem (nebo použijeme robot). Nasypeme je do mísy, přidáme změklé máslo a rukou vše propracujeme. Hmotu upěchujeme na dno a zčásti také na okraje máslem vymazané dortové rozevírací formy a vložíme na 5 minut do trouby vyhřáté na 180°C. Ve velké míse smícháme mascarpone, žloutky, vanilkový pudinkový prášek, cukr a vanilkový cukr (na míchání nepoužíváme mixér, aby v hmotě nevznikly bubliny). Nakonec pomalu vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků, přidáme šťávu vymačkanou z citronu a nastrouhaný zázvor a opatrně mícháme, až vznikne tekutý krém. Nalijeme ho na sušenkový základ ve formě a necháme 5 minut stát, aby se krém dostal do každé štěrbiny sušenek. Pak cheesecake vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme asi 45 minut. Koláč necháme asi 3 hodiny chladnout, pak jej uvolníme z formy a nakrájíme na řezy,

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

SimoneckaC |5. dubna 2014
Zázvor je do kuchyně velká bomba ;-) Odpovědět
Proxi |31. ledna 2014
Krásná fotka :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!