Staňte se našimi fanoušky na:

Cibulová polévka se sýrem Gruyére

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Cibuli nakrájíme na půlkolečka, dozlatova orestujeme na másle, zalijeme 1/3 bílého vína a zredukujeme na tuk. Pak zalijeme druhou třetinou vína, znovu zredukujeme na tuk a přidáme poslední třetinu vína, zaprášíme hladkou moukou, lehce zalijeme vývarem, povaříme 10-15 minut a pak přidáme panáka portského vína na konečné dochucení. Jednotlivé porce nalijeme do bujonových šálků, bagetu (nejlépe "včerejší") nakrájíme na kolečka a položíme na hladinu polévky. Posypeme sýrem a zapečeme v troubě pod grilem dozlatova (prudce 2-3 minuty na krustičku). /zdroj časopis "7"/

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

i |17. července 2013
asi dobrá Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!