Staňte se našimi fanoušky na:

Žloutkové cukroví naší babi

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

VĚNEČKY - asi 20 kousků Na vále zpracujeme těsto z 20dkg hladké mouky, 8dkg másla, 6dkg cukru, trochy citronové kůry, 1/2 syrového žloutku a 2 natvrdo uvařené, jemně sítkem prolisované žloutky. Žloutky za syrova dobře od bílků oddělíme a hodíme přímo do vařící vody, pak bílkovou blánu sloupneme a osušené prolisujeme (bílky použijme na jiné cukroví). Těsto vyválíme na plát a vypichujeme věnečky, z nich necháme polovinu plné a z poloviny vypícháme středy - ty potřeme zbylou polovinou žloutku. Pečeme v mírně vyhřáté troubě, aby zůstaly žluté. Studené plné tvary potíráme na straně, na které se pekly, zavařeninou a spojíme je s propíchnutým věnečkem. DORTÍČKY 150g hladké mouky, 120g másla, 60g mletých ořechů, 40g moučkového cukru, džem na spojení, půlky ořechů na ozdobu Žloutková poleva: 2 žloutky, 70g moučkového cukru Z uvedených surovin připravíme těsto, rozválíme a vykrajujeme z něj čtverečky. Pečeme na vymaštěném plechu ve středně vyhřáté troubě. Vychladlé spojujeme po 2 nebo 3 kusech džemem a poléváme žloutkovou polevou, kterou získáme třením žloutků s cukrem. Ozdobíme půlka mi ořechů a můžeme trochu pocákat bílou čokoládou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!