Staňte se našimi fanoušky na:

Boží milosti (z kuchařky z roku 1932)

Autor receptu: MsGracia (61 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
23× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na vál se proseje mouka, do ní se rozkrájí máso, přidají se: cukr, žloutky, víno, sůl, kůra, a podle potřeby mléko nebo smetana. Těsto, měkčí než nudle, se dobře prohněte, rozválí na stéblo silně na pomoučeném váe, vykrajují se čtverečky, uprostřed as třikráte se naříznou a propletou. Smaží se v ropáleném másle do růžova po obou stranách. Srovnané na míse se posypou vanilkovým cukrem a k nim se podává ovocná šťáva.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

VELKAKOKI |21. dubna 2014
VYBORNÉ, babička jen krájela čtverečky Odpovědět
Peťa:-) |7. února 2014
to je pecka! Odpovědět
Proxi |12. ledna 2014
hodně zajímavé.. neznám, zkusím :-) Odpovědět
kulajda |25. listopadu 2013
ty mám ráda Odpovědět
Teris19 |23. řijna 2013
pěkné Odpovědět
Polda |18. řijna 2013
jsou vynikající, taky je děláme, jenom je proříznem Odpovědět
MsGracia |30. července 2013
Ale můžete je prořezat a jen zkroutit, ale já osobně miluji jen prořezat. Odpovědět
MsGracia |30. července 2013
Ale to se můžou i plést. Skoro jako by pletenky nebo jak kdo chce. Odpovědět
H-D |27. července 2013
v pracovním postupu píšete,že se spl.......................... Odpovědět
MsGracia |27. července 2013
Nepletou ale prořezávají Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!