Staňte se našimi fanoušky na:

Bezďákova kapsa

Autor receptu: Arabela (60 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
38× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vepřové karé omyjeme a osušíme. Nakrájíme čtyři řízky a kolem dokola je po obvodu nařízneme, aby se nám lépe zpracovaly. Pořádně je naklepeme, posypeme solí a vegetou, opepříme a jemně posypeme cibulí nakrájenou na půlkolečka. Velice lehce zastříkneme sójovou omáčkou. Nyní nahoru položíme plátky šunky. Připravíme si sterilovanou kapii a kvalitní uzený sýr. Plátky sýra nešetříme a poklademe je na uzenou šunku. Na sýr položíme opět pár kousíčků cibule, zakápneme sojovkou a přidáme proužky kapie. Nyní náplň zabalíme do masa a zajistíme kovovými jehlicemi nebo dřevěnými špejlemi, aby sýr při tepelné úpravě nevytekl. Můžete je také jako já jednoduše povázat tenoučkým potravinářským provázkem. Nyní závitky velice jemně namázneme Dijónskou hořčicí a obalíme v hladké mouce. Prudce je osmažíme na větší hloubější pánvi z obou stran na rozpáleném sádle, aby se masíčko dobře zatáhlo a získalo hnědou barvu. Když jsou masíčka usmaženy, podlijeme je trochou vody, přidáme zbytek sojovky a dále rajčatový protlak smíchaný s mletou paprikou. Udusíme je do měkka a ve finále šťávičku podle chuti a potřeby přisolíme. V mezičase si připravíme přílohu. Očištěné brambory nakrájíme na křížaly, osušíme od vody, dáme do pekáčku s máslem a osolíme. Vložíme je do předem vyhřáté trouby a pečeme při 220 C podle typu trouby 20-25 minut. Z hotových Bezďákových kapes odstraníme jehlice, špejle nebo provázky, kterými byly zajištěny a můžeme servírovat. Překrojíme je na polovinu, položíme na talíř, přidáme šťávičku, obložíme brambůrky pečenými na másle a můžeme dekorovat různou sezónní zeleninou nebo podávat se zeleninovým salátem. Přeji Vám dobrou chuť.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |2. listopadu 2014
1+++ Odpovědět
Proxi |6. března 2014
Zajímavé Odpovědět
kymlal |10. února 2014
zkusím Odpovědět
Polda |27. prosince 2013
vyzkouším Odpovědět
renda9 |31. července 2013
dobrota Odpovědět
evahu |17. července 2013
vyzkouším Odpovědět
Jan |25. června 2013
Arabelko, je to jistě mňamka, - jako vše od Tebe. Uložím a vyzkouším, díky. :-))) Odpovědět
david.kruml.1 |20. června 2013
krásný název a úúúúúúúúžasné jídlo Odpovědět
Márč |19. června 2013
Arabelko, opět to nemá chybu, maso vypadá skvěle a skvělý je i popis k tomu...díky, ukládám...:-))) Odpovědět
Lenny |19. června 2013
výborné Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!