Staňte se našimi fanoušky na:

Bílkové chrupinky

Autor receptu: liza (50 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(5 hlasů)
Ohodnotit recept
51× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Bílky a cukr ušleháme do husta a lehce vmícháme mouku a ořechy. Sněhovou hmotu dáme do formy na srnčí hřbet, do které jsme dali pečící papír. Pečeme na 160°C na spodní mřížce do zčervenání. Zkouška špejlí, zda je těsto propečené a nelepí se na špejli. Vyklopíme z formy a papír stáhneme. Necháme vychladnout a druhý den nakrájíme na tenké plátečky, dáme na plech s pečícím papírem, jeden vedle druhého a na 180°C upečeme do zrůžovění okrajů. Lupínky po vychladnutí budou křupavé, skladovat v suchu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

ehm |24. května 2013
.))) Odpovědět
JanaB |24. května 2013
dobrota, +1 Odpovědět
Šuldeska |16. května 2013
To bych si pochřupala na této dobrotě. Odpovědět
katy9 |13. května 2013
taky dělám Odpovědět
luciedostal |4. května 2013
vyzkouším Odpovědět
Konato |3. května 2013
Dobrota. Odpovědět
lucka9 |28. března 2013
vyzkouším Odpovědět
aťka |14. února 2013
mám v ledničce bílky tak vyzkouším. Odpovědět
jola |27. ledna 2013
dělám podobně Odpovědět
evahu |10. ledna 2013
dělám z mandlemi Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!