Staňte se našimi fanoušky na:

Brusinkový džem bez cukru

Autor receptu: Rena.KI (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Přebrané brusinky dáme do širšího kastrolu, zastříkneme vodou a prudce vaříme, až se šťáva částečně odpaří. Přidáme sladidlo a krátce necháme přejít varem. Horký džem plníme do malých skleniček, zavíčkujeme a sterilujeme 10 minut při 85°C. Brusinkovým džemem ochucujeme méně výrazné kompoty, ovocné poháry, šlehačku. Podáváme je také na kolečko citronu ke zvěřině a k masům připraveným "na divoko".

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!