Staňte se našimi fanoušky na:

Bramborovo-slaninový quiche

Autor receptu: asona (237 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mouku smícháme se solí a vychlazeným máslem a prsty zpracujeme na drobenku. Poté přidáme studené mléko a vejce a vypracujeme hladké těsto, z kterého vytvoříme kuličku. Zabalíme ho do potravinářské folie a necháme půl hodiny v lednici. Poté vyválíme na asi 4 mm tlustý plát (já válím mezi pečícími papíry) a ten přeneseme do koláčové formy. Těsto namačkáme k okrajům koláčové formy a dno propícháme vidličkou. Zatížíme fazolemi nebo nějakou nádobou vhodnou do trouby a pečeme 10 minut na 200 °C. Poté fazole nebo nádobu sundáme a pečeme ještě 10 minut. Brambory nastrouháme na co nejtenčí plátky. Smetanu zahřejeme a až je horká přidáme do ní plátky brambor. Odstavíme z ohně. Slaninu, šunku a cibuli nakrájíme na kostičky. Rozmarýn a česnek nasekáme na jemno. Na másle opékáme slaninu, cibuli a česnek. Po chvíli přidáme šunku a necháme dojít. Smícháme s bramborami. Jogurt smícháme s vejci a petrželkou. Vmícháme k bramborové směsi. Přidáme římský kmín a celé to nalijeme na předpečený koláč. Posypeme strouhaným čedarem. Pečeme 25 minut na 175 °C.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!