Staňte se našimi fanoušky na:

Bramboráky deluxe

Autor receptu: Marie Kasalová (481 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
24× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1. Brambory pečlivě oloupu, omyju, osuším a pak do větší mísy nastrouhám polovinu brambor na jemném a polovinu na hrubém struhadle. Nastrouhané pak rukou promačkám, aby pustily vodu se škrobem a tu odliju. Osolím je a zakapu trochou mléka, aby nezhnědly. Vmíchám vajíčko, majoránku, česnek, podle chuti sůl a pepř a hladkou mouku. Směs důkladně promíchám ve středně husté těsto. 2. Do pánve naliju hodně oleje, nechám ho rozpálit, vyzkouším drobkem rohlíku, jestli zasyčí, a pak naběračkou dávám do pánve malé dávky na bramborák. Každý vnější stranou naběračky zploštím. 3. Peču dozlatova na obou stranách. Pečené bramboráky prokládám kuchyňským papírem, aby nasákl přebytečný tuk.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |21. února 2015
Dělám stejně, jen slitou vodu nechám usadit a usazený škrob vrátím zpět do těsta. Lépe váže. Odpovědět
josifek |1. května 2014
Vyzkousim Odpovědět
Lucie 9 |9. února 2014
hmmm Odpovědět
Bobina |28. července 2013
a co s tím uzeným?.... Odpovědět
Lucinka |28. července 2013
Luxus :) Odpovědět
piskotka |8. července 2013
skvělý Odpovědět
martinnatr |7. července 2013
super Odpovědět
Mona22 |2. června 2013
zkusím Odpovědět
Jindriska8 |14. května 2013
Děláme často! Odpovědět
junkie09 |13. května 2013
super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!