Staňte se našimi fanoušky na:

Broskvová pěna

Autor receptu: orlíček (133 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
13× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Pomeranč důkladně omyjeme horkou vodou a kartáčkem a asi třetinu kůry nastrouháme na jemném struhadle. Část kůry odkrojíme a necháme si na ozdobení. Pak pomeranč rozkrojíme na polovinu a šťávu důkladně vymačkáme. Kompotované broskve vložíme do síta a necháme je důkladně odkapat (šťávu z kompotu si ponecháme). Polovinu broskví vložíme do mixéru, přidáme pomerančovou šťávu a nastrouhanou kůru a vše rozmixujeme na jemnou kaši. Práškovou želatinu smícháme s troškou broskvové šťávy a necháme ji nabobtnat. Pak ji opatrně rozpustíme v mikrovlnné troubě nebo v misce ponořené do horké vodní lázně a vmícháme do rozmixovaného broskvového pyré. Přidáme nízkotučný bílý jogurt a dobře promícháme. Směs uložíme do chladničky a necháme ji mírně zatuhnout. Mezitím z bílků ušleháme nepříliš tuhý sníh a opatrně ho zamícháme do tuhnoucí broskvové směsi. Rozdělíme ji do malých formiček a necháme v chladu důkladně ztuhnout. Před podáváním broskvovou pěnu opatrně vyklopíme z formiček na dezertní talířky a každou porci ozdobíme kompotovanými broskvemi a pomerančovou kůrou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

yuzum |22. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
Teris19 |23. řijna 2013
uložený Odpovědět
Teris19 |23. řijna 2013
pěkné Odpovědět
eviti |9. května 2013
dobré Odpovědět
dagos |9. května 2013
nádhera, dávám do oblíbených Odpovědět
šupina73|10. května 2013
uloženo Odpovědět
jitu3ka|9. května 2013
super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!