Staňte se našimi fanoušky na:

Ghí (přepuštěné máslo)

Autor receptu: sonizna (502 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
15× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

1) Máslo necháme rozpustit v kastrolu. Vaříme dokud neuvidíme, že máslo dělá bublinky. Poté snížíme teplotu na minimum a postupně odstraňujeme pěnu. Po dvou hodinách přelijeme máslo přes plátno do druhého hrnce. Usedlinu můžeme použít do pokrmů místo másla. 2) Na druhý den vaříme máslo opět na nejnižším stupni a pokud se vytváří, odstraňujeme pěnu. Po dvou hodinách máslo přecedíme a nalijeme do uzavíratelných sklenic. Na temném místě vydrží i rok.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |4. března 2016
super Odpovědět
sonizna |3. června 2014
Používáme například na zeleninu na másle, v mých receptech určitě ghí také využijete. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!