Staňte se našimi fanoušky na:

Grilovaný kurací tanier s gréckym šalátom

Autor receptu: najkuchtickalenka (135 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Veganské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
14× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do misky si dáme olej s mletou červenou paprikou a mletým čiernym korením. Pridáme pretlačený cesnak. Pridáme 1 ČL medu, ktorú je lepšie si rozmiešať v troške vody. Marinádu vymiešame, kým sa nám všetky zložky nespoja. Marinádu nikdy nesolíme pretože nám z mäsa vytiahne vodu. Tým bude mäso suché. Mäso solíme až na grile. Kuracie mäso dáme do marinády, dôkladne premiešame, prikryjeme a dáme na 2 hod. do chladničky, aby marináda vsiakla do mäsa. Mäso grilujeme na rozpálenom grile zo všetkých strán do zlatista. Kuracie prsia trvajú najkratšie, krídlo o niečo dlhšie, najdlhšie trvá trvá kuracia nožička.( ja som to pripravoval na panvici, ale odporúčam túto marinádu použiť na klasický gril na uhlie). Servírujeme s gréckym šalátom – Uhorku a paradajku si umyjeme a nakrájame na kocky, papriku na pásiky, olivy na koliečka, balkánsky syr na kocky, dáme d o jednej misky, pokvapkáme olivovým olejom.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Linda |16. května 2013
zkusím Odpovědět
water |9. května 2013
zkusím :-) Odpovědět
Petruna |9. května 2013
Mňam :) Odpovědět
Vendula Ševčíková |8. května 2013
zkusím Odpovědět
lucie.s.kopecka |7. května 2013
to vypadá moc dobře Odpovědět
slavuska |7. května 2013
super Odpovědět
katka.radova.5 |7. května 2013
v oblíbených :-) Odpovědět
zajdixs |7. května 2013
mňam :) Odpovědět
PetaDomca |7. května 2013
mnam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!