Staňte se našimi fanoušky na:

Grilované papriky v oleji

Autor receptu: FOTOrecepty (172 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Papriky zbavte jádřince, dobře omyjte a nechte okapat. Pečicí troubu nastavte na gril a rozpalte na 250 stupňů. Připravené papriky rozložte na plech, potřete je trochou oleje a pečte asi 8 minut, pak je obraťte a pečte i po druhé straně. Přitom dávejte pozor, aby se slupka příliš nespálila a nezhořkla. Stroužky česneku oloupejte. Tymián i rozmarýn opláchněte a nasekejte nahrubo. Do pánve nalijte 50 ml oleje, rozehřejte ho a nechte na něm zesklovatět česnek. Přimíchejte bylinky. Směs nechte mírně zchladnout. Pak ji smíchejte se zbylým množstvím oleje a osolte. Grilované papriky naskládejte do sklenic a zalijte ochuceným olejem. Uzavřete a nechte asi 4 týdny rozležet. Poté podávejte s chlebem nebo jen samotné jako chuťovku.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Sofii |14. června 2013
taky grilované papriky miluju a tady si je ještě můžu i uchovat na zimu, díky za bezva recept :-) Odpovědět
david.kruml.1 |13. června 2013
pečené papriky jsou delikatesa, ale u nás to lidi ještě moc neznají, já tomu přišel na chuť na Balkáně Odpovědět
Michi |13. června 2013
like Odpovědět
dusan.berousek|15. června 2013
Pěkný recept. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!