Staňte se našimi fanoušky na:

Guláš, jak ho děláme u nás

Autor receptu: slavuska (138 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, a osmahneme do zlatova na sádle. Přidáme na kostičky nakrájené maso(jakékoliv vepřové, děláme z toho, jaké je doma. výborný je ze 2 druhů, např půl kýta, půl krkovice). Když se maso začíná přichytávat, a je osmahnuté, přidáme koření, a ještě asi 20 sekund opékáme. Pak ihned zalijeme vodou, aby bylo maso ponořené, a vaříme na mírném ohni cca 45 minut. Pravidelně podléváme, aby bylo maso stále ponořené. Ve vodě si rozmícháme mouku, a zahustíme tím guláš. já to tam dávám přes jemné sítko, abych tam neměla hrudky. Zahuštěný guláš ještě cca 15 minut povaříme na velmi mírném ohni. Podáváme s knedlíkem nebo těstovinami, případně jen s chlebem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kote19 |26. února 2013
mám ráda guláš :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!