Staňte se našimi fanoušky na:

Guláš z divočáka s jeřabinami

Autor receptu: zizka.petr.9 (8 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Maso z divočáka nakrájíme na větší kostky. Cibuli oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a nakrájíme na plátky. V kastrolu rozpálíme sádlo, orestujeme na něm cibuli, přidáme maso a také orestujeme. Přisypeme sladkou a pálivou papriku, kmín, koření divočina, gulášové koření, prolisovaný česnek, promícháme a zalijeme horkou vodou nebo vývarem tak, aby bylo maso téměř ponořené.
  2. Uvedeme do varu, potom zmírníme teplotu a pomalu dusíme pod pokličkou až maso téměř změkne. Občas kontrolujeme, promícháme a je-li třeba podlijeme.
  3. Z tvrdého chleba odstraníme kůrky, nastrouháme ho, přidáme do guláše a společně dále dusíme, až se drobečky chleba rozpustí. V této chvíli guláš osolíme a přidáme 5 lžic zavařených jeřabin (kompot bez šťávy). Promícháme a po malé chvilce odstavíme ze sporáku.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

pes |2. září 2013
super! Odpovědět
Peťa:-) |28. června 2013
to musí být bašta Odpovědět
kudrnáčmilan|17. listopadu 2015
udělal jsem to z 2kg divočáka a 1kg cibule a podlil jsem to pivem a super…. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!