Staňte se našimi fanoušky na:

Dobrota z lístkového těsta

Autor receptu: mendy71 (4 recepty)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
49× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Lístkové těsto rozválíme na 2 pláty o velikosti 30 x 30 cm. Upečeme je na 170 stupňů cca 20 minut, dokud nebudou mít zlatavou barvu. Kompot scedíme a do šťávy z kompotu přilijeme vodu do objemu 1/2 litru. Ze šťávy z komputu, cukru a krupičky uvaříme krém. Přidáme višně jahody (dle chuti) a promícháme. Uvaříme z mléka pudink a do ještě teplého přidáme máslo, promícháme. Šlehačku ušleháme. Na jeden upečený plát naneseme višňovou náplň, pak vanilkový krém a nakonec šlehačku. Přiklopíme druhým plátem těsta. Dáme do lednice řádně vychladit. Krájíme pilkovým nožem, nebo velmi ostrým. Do višňové náplně můžeme pro chuť přidat rum. Můžeme náplň i rozmixovat.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Arabela |30. května 2013
nádhera, uložím a vyzkouším, díky. Odpovědět
vera.sucha.50 |28. května 2013
ukládám, snad se povedou Odpovědět
Jan |27. května 2013
Katuš, je to prostě nádhera...Něco takového jsem si představoval ve svých snech. Teď se mi splnily. Uložím a samozřejmě brzy vyzkouším. Díky. :-) Odpovědět
dagmar.vrbicka |27. května 2013
šikulka Odpovědět
Anna1960 |26. května 2013
krása Odpovědět
pajunc |25. května 2013
vypadá to krásně ... ukládám, to bude dobrota :) Odpovědět
planeta |25. května 2013
nádhera,dala bych si hned Odpovědět
Anettka|13. června 2015
Přesně, první je třeba zjistit co to je Veganská strava !!! Odpovědět
jana.zubovka|18. listopadu 2013
taky zkusím Odpovědět
verascholcz|7. listopadu 2013
to ,ale není moučník pro vegany , i když jsem na veganské recepty najela Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!