Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí čerstvý sýr

Autor receptu: Gogosek (17 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
17× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nejlepší je mléko přímo od kravičky, hlavně musí být plnotučné. Mléko dáme vařit a těstě před bodem varu pomalu přiléváme jablečný ocet, já přidala 30 ml, ale může se stát, že přidáte i trošku víc. Musí začít oddělovat syrovátka a začnou se tvořit malé hrudky. Potom to přecedíme přes plátýnko a ochutíme solí a pažitkou a necháme tak hodinku vychladnou v ledničce.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

aB |31. května 2013
vyzkouším Odpovědět
Gogosek |30. května 2013
to je celozrnná kaiserka :-) Odpovědět
lucikpucik |28. května 2013
mňamka, taký děláme Odpovědět
dagmar.gebauerova.9 |27. května 2013
na čem je to namazané? ta placka? Odpovědět
Pitrys |17. května 2013
ukládám a vyzkouším Odpovědět
sylviasek |17. května 2013
určitě zkusím.. dneska jdeme pro mlíčko :-) Odpovědět
FOTOrecepty |15. května 2013
Dávám jedničku s hvězdičkou ;-) Odpovědět
Dessyna |15. května 2013
Tak tohle asi dělávával děda, škoda starých, zapomenutých receptů... Odpovědět
monika81v |14. května 2013
skvělé Odpovědět
suchohribek |14. května 2013
super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!