Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí těstoviny podle sonizny

Autor receptu: sonizna (502 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 400 g semoliny (nebo pšeničné mouky)
  • 4 vejce

Pracovní postup:

1) Mouku nasypeme na pracovní plochu - uprostřed uděláme důlek. Vyklepeneme do něj vejce a postupně zpracováváme v těsto. 2) Těsto pomoučníme a necháme 10 minut odpočívat při pokojové teplotě. 3) Vyválíme nebo upravíme strojkem, aby bylo 3 mm tlusté - důkladně pomoučňujeme, aby se těstoviny neslepily. 4) Nakrájíme na požadovanou velikost. Prohodíme několikrát v rukou. 5) Těstoviny vaříme 2-3 minuty v osolené vodě (1 litr = 1 lžíce soli).

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |4. března 2016
super Odpovědět
piškot |20. září 2014
za zkoušku nic nedám Odpovědět
Yvajs |13. září 2014
kde koupím tuto mouku?ale ukládám Odpovědět
W-W |29. srpna 2014
nové slovo do slovníku-pomoučňujeme Odpovědět
objev |21. srpna 2014
Už dlouho si chci koupit strojek na těstoviny, protože s válečkem se mi to nedaří :) Odpovědět
sonizna |14. srpna 2014
Semolina je mouka z tvrdozrnné pšenice, která je na domácí těstoviny nejlepší. Odpovědět
sonizna |14. srpna 2014
Uvařené těstoviny nikdy neproplachujeme studenou vodou! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!