Staňte se našimi fanoušky na:

Pudinkoví šneci podle Hrušáka

Autor receptu: Lucie10 (37 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Hladkou mouku vysypeme do misky, uděláme do ní důlek a do něj vlijeme 1 hrnek vlažného mléka. Přidáme žloutky, 3 lžíce moučkového cukru, rozpuštěné máslo a droždí. Osolíme. Necháme pět minut odpočinout. Směs vyhněteme v těsto a necháme kynout asi jednu hodinu. Mezitím, kdy těsto kyne, si připravíme náplň. V hrnci zahřejeme 450 ml mléka a uvaříme s pudnikem, vanilkovým cukrem, moučkovým cukrem a hrozinkami. Vykynuté těsto rozválíme na plát a potřeme vystydlou náplní. Srolujeme do rolády a nakrájíme na dvoucentimetrové špalíčky a potřeme zbylými bílky a mlékem. Šneky pečeme při teplotě 170 stupňů do zlatova.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Makitka |18. března 2014
vyzkouším, ale bez hrozinek Odpovědět
Sihy|13. dubna 2014
moc dobre Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!