Staňte se našimi fanoušky na:

Dukátové buchtičky z domácí pekárny

Autor receptu: kockaviky (343 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

TĚSTO: 250 ml vlažného mléka, 5 lžic rozpuštěné Hery, 1 žloutek, 500 g polohrubé mouky, 30 g moučkového cukru, špetka soli, lžička citronové kůry, 1,5 lžičky sušeného droždí. NA POTŘENÍ: rozpuštěná Hera a trocha rumu. Všechny suroviny na těsto vložíme do pekárny a dáme program těsto. Z vykynutého těsta vyválíme válečky asi 2 cm široké a dlouhé podle plechu. Klademe je vedle sebe a potřeme rozpuštěnou Herou, potom je rozkrájíme na šířku buď obracečkou namočenou v oleji nebo třeba kolečkem na pizzu a navrch je ještě pomastíme. Je to rychlé a buchtičky jsou pak stejně velké. Buchtičky necháme v teple na plechu ještě asi 30 minut vykynout, pak je vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme dozlatova asi 20 minut. Po upečení buchtičky pomažeme rozpuštěnou Herou s trošku rumu. KRÉM: 1 a půl balení vanilkového pudinkového prášku, 1 l mléka, 2 lžíce rumu, 1 vanilkový cukr, 100 g krupicového cukru. Část mléka dáme vařit, ve zbytku mléka (1,5 dl) rozšleháme pudinkový prášek, krupicový a vanilkový cukr a rum. Přilijeme ho k mléku a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Upečené buchtičky rozdělíme na talíře a zalijeme vanilkovým krémem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

jana.h |8. dubna 2014
dělávám jsou dobré Odpovědět
Polda |21. března 2014
děláme taky Odpovědět
kim |12. března 2014
hned bych si dala Odpovědět
petr@|10. března 2014
Děkuji za recept Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!