Staňte se našimi fanoušky na:

Dýňový koláč s tvarohem a hruškami

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Očištěnou dýni nastrouháme na jemném struhadle. Mouku a cukr prosijeme na vál, přidáme skořicový cukr, vejce, tuk a 80g dýně. Zaděláme pevné těsto a necháme v lednici asi 30 minut odležet. Těsto propracujeme a rozdělíme na poloviny. Jeden díl rozválíme na kulatý plát a vyložíme jím dno formy s pečícím papírem. Předpečeme cca 15 minut na 180°C. Na náplň smícháme tvaroh, oba cukry, vejce, jemně nastrouhané mandle, citronovou kůru a zbytek nastrouhané dýně (asi 150g). Předpečený korpus vyndáme z trouby a ze zbylého těsta uděláme váleček, rozválíme na pruh široký asi 4cm. Stočíme ho a pak "šneka" vložíme do formy a postupně rozvineme po obvodu (okraje) formy. Na těsto ve formě rozetřeme náplň. Hrušky rozpůlíme, vykrojíme jádřince a půlky nakrájíme na plátky. Rozložíme na koláč do vějířků a posypeme brusinkami. Pečeme asi 40 minut na 180°C. Koláč necháme vychladnout ve formě a pak rozkrájíme na 12 dílků.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!