Staňte se našimi fanoušky na:

Džem z višní a jahod

Autor receptu: PetulkaH (124 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Ovoce by mělo být dostatečně zralé,ale ne nahnilé.Ovoce omyjeme a zbavíme stopek.Jahody překrojíme na poloviny a višně odpeckujeme.Připravené ovoce vložíme do kastrolu,přiklopíme a rychle uvedeme do varu.Občas zamícháme,aby se ovoce stejnoměrně prohřívalo.Odklopené pak na větším ohni za občasného míchání vaříme,až se alespon třetina štvávy odpaří.Jak se voda postupně odpařuje a džem zahuštuje,dáváme větší pozor,aby se ovoce nepřichytilo ke dnu.Po odpaření potřebného množství tekutiny přidáme po částech cukr a dovaříme.Po dovaření džemem ihned plníme připravené čisté a pokud mořno nahřáté sklenice,které pevně uzavřeme víčky.Sklenice vložíme na 20minut do horké vody a při teplotě cca 85C sterilizujeme. Krys.cukr můžeme nahradit želírovacím ovocným cukrem-3balení

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piskotka |15. července 2013
dobré Odpovědět
cvrcek |14. července 2013
dobré Odpovědět
jobovab |14. července 2013
chutné Odpovědět
i |12. července 2013
1*** Odpovědět
wieruska |12. července 2013
dobré Odpovědět
pavlinf |11. července 2013
mnamka Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!