Staňte se našimi fanoušky na:

Filátko marinované v citrusech s karotkovým a hráškovým pyré

Autor receptu: SimoneckaC (282 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
Nízkokalorické
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Ingredience

  • 4 větší ks brambory
  • 8 plátků citron
  • z 1/2 citronu citronová šťáva
  • 2 stroužky česnek
  • 150 - 200 g hrášek
  • mletý, 1 lžička kmín
  • 1 lžička mletá paprika sladká
  • 2 ks mrkev
  • 2 lžíce olivový olej
  • 1 lžička oregano
  • citronový, 1 lžička pepř
  • šťáva, z 1/2 pomeranče pomeranč
  • 400 g rybí filé
  • 1lžička do marinády + 2 lžiky do pyré sůl

Pracovní postup:

Filé necháme rozmrazit a papírovou utěrkou ho osušíme. Všechny přísady na marinádu promícháme, filé naskládáme do marinády a marinujeme alespoň 2 hodiny. Marinované filé přemístíme do pekáčku vyloženým pečícím papírem, poklademe plátky citronů a v troubě vyhřáté na 200 °C pečeme 20 až 30 minut. Brambory si oloupeme, nakrájíme na kostičky a připravíme si dva hrnce, do kterých brambory rozdělíme. Do jednoho hrnce dáme oloupanou a nakrájenou mrkev na stejně velké kousky jako brambory a do druhého hrnce dáme hrášek - do obou hrnců nalejeme vodu cca 3 cm nad brambory se zeleninou, osolíme ( po 1 lžičce ) a uvaříme do měkka. Oba hrnce si slejeme a brambory se zeleninou rozmixujeme. Pyré můžeme dosolit.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!