Staňte se našimi fanoušky na:

Kachní prsíčka s medem

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Maso omyjeme a osušíme. Kůži kachních prsíček nařežeme do mřížky. Maso dobře osolíme, opepříme čerstvě mletým černým pepřem, potřeme olejem a necháme chvíli rozležet. Pak maso opečeme na olejem potřené pánvi. Nejdříve kůží dospod, pak otočíme a opečeme i druhou stranu. Prsíčka přeložíme do pékačku, zalijeme výpekem z pánve, vložíme do trouby předehřáté asi na 200°C a zvolna pečeme doměkka. Slaninu pokrájíme nadrobno. Středně velké cibule oloupeme, nakrájíme je na tenká kolečka a opečeme v pánvi na zpěněné slanině lehce dozlatova. Cibulku se slaninou pak zalijeme medem a dál vše pečeme dozlatova. Směs podle chuti osolíme, opepříme, můžeme ještě zakápnout několika kapkami citronové šťávy. Pak vše přelijeme přes pečená kachní prsíčka. Podáváme s bramborovou kaší nebo jinak upravenými brambory - podle obliby.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kymlal |1. března 2014
super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!