Staňte se našimi fanoušky na:

Klokan na 3 způsoby

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

NA SMETANĚ 1kg klokaní kýty, uzený bůček na špikování, cibule, kořenová zelenina, nové koření, celý pepř, bobkový list, zakysaná smetana, podle potřeby moka na zahuštění, citronová šťáva, sůl Kýtu protkneme uzeným bůčkem, na cibulovém základu se zeleninou a kořením jako na klasickou svíčkovou podusíme přiklopenou kýtu doměkka. I dál postupujeme jako u klasické svíčkové. Příloha: knedlík a nezapomeneme na brusinky a citron. LOVECKÁ 1kg klokaní kýty, slanina, cibule, kořenová zelenina, bobkový list, nové koření, celý pepř, mouka, rajčatový protlak nebo kečup, červené víno, glutasol, sůl Nadrobno nakrájenou slaninu rozškvaříme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kořenovou zeleninu, maso, koření a podusíme doměkka. Maso vyndáme a zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě, přidáme rajčatový protlak (nebo kečup), přecedíme a do hotové omáčky přidáme malé množství červeného vína, dochutíme a na konec pro zvýraznění chutě přidáme glutasol. Kýtu naporcujeme, rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou. Příloha: rýže nebo brambory. ZÁVITEK 1kg klokaní kýty, směs mletého masa ochuceného jako na sekanou, plátky slaniny, slanina vcelku, česnek, cibule, mouka, máslo, plnotučná hořčice, polévkové koření, trocha okurkového láku, mletý pepř, sůl Kýtu naporcujeme na plátky, naklepeme, potřeme česnekem, na každý plátek dáme mleté maso připravené jako na sekanou, položíme plátek slaniny, zabalíme a spíchneme nebo převážeme. Na rozškvařenou slaninu dáme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou usmažíme dorůžova, vložíme závitky a podusíme doměkka, podléváme. Závitky vyndáme a základ zahustíme jíškou, přidáme hořčici a dochutíme mletým pepřem, solí a polévkovým kořením. Úplně nakonec přidáme trochu okurkového láku. Příloha: rýže.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!