Staňte se našimi fanoušky na:

Králík pečený na rožni

Autor receptu: Alice.palice (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Králíka (bez hlavy) hustě protkneme klínky slaniny, potřeme olejem, poklademe kořením a kolečky cibulí, vložíme do pekáče a necháme v chladničce 2 dny odležet. Pak jej osolíme uvnitř, napíchneme na rožeň, osolíme i na povrchu, opět potřeme olejem, pevně zabalíme do dvojitého alobalu, omotáme drátem, jehož oba konce připevníme k rožni. Grilujeme je za stálého otáčení elektrického grilu nebo nad žhavým popelem ohniště. Za 15 minut alobal sejmeme tak, aby neunikla vypečená šťáva, kterou zachytíme do nádobky. Králíka pečeme dále v grilu za stálého otáčení a často jej potíráme vypečenou šťávou promíchanou s olejem. Celková doba grilování je 1-1 1/4 hodiny. Podáváme s pečivem a se zeleninovým saíátem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kocmaruska |1. července 2013
Naše oblíbená prázdninová pochoutka Odpovědět
evahu |5. ledna 2013
dobrota Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!