Staňte se našimi fanoušky na:

Krémová kávová roláda

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

KORPUS: 3 vejce, špetka soli, 100g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 100g polohrubé mouky, 50g vanilkového oudinkového prášku, 1 lžička kypřícího prášku, hrst sekaných mandlí na dozdobení NÁPLŇ: 200g mléčné čokolády, 100g hořké čokolády, 5 plátků želatiny, 1 šálek silné kávy, 100ml rumu, 1 vanilkový cukr, 1 lžička instantní kávy, 500 ml smetany ke šlehání Vejce, oba cukry a sůl šleháme, dokud hmota nezhoustne a nezbělá.Opatrně vmícháme mouku promísenou s pudinkovým práškem.Krémové těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a při 180°C pečeme 10-15 minut dozlatova. Piškot překlopíme na vlhkou utěrku a opatrně stáhneme pečící papír. Plát pomocí utěrky svineme do rolády a necháme vystydnout. Mléčnou a hořkou čokoládu nastrouháme (každou zvlášť). Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě, pak ji vymačkáme a rozpustíme v horké kávě. Přidáme mléčnou čokoládu, rum, cukr a lžičku instantní kávy. Za občasného míchání necháme vychladnout. Smetanu ušleháme a postupně ji vpravíme do kávové směsi. Uložíme na 5 minut do lednice. Piškotový plát potřeme 2/3 kávového krému. Srolujeme ho a potřeme zbylým krémem. Celou roládu obalíme v hořké čokoládě a minimálně na 2 hodiny uložíme do chladničky zatuhnout. Zdobíme sekanými mandlemi.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Hanina |12. června 2014
luxusní! Odpovědět
yra |12. června 2014
hm..mňam Odpovědět
aknalb |13. května 2013
vyzkouším :-) Odpovědět
jola |8. května 2013
vyzkouším, vypadá moc dobře Odpovědět
katy9 |2. února 2013
krásná, vyzkouším Odpovědět
Zorushka |1. února 2013
Mám podobný recept. Je výborná Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!