Staňte se našimi fanoušky na:

Krémová květáková

Autor receptu: SimoneckaC (282 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Květák rozdělíme na růžičky, omyjeme a ve vroucí osolené vodě povaříme do měkka. Třetinu květáku vyndáme, okrájíme drobné růžičky a hrubší košťály vrátíme zpět. Na pánvi si rozpustíme máslo, zaprášíme ho moukou a upražíme zlatohnědou jíšku, kterou zalijeme naběračkou vody z květáku. Rozmíchanou jíšku zakverláme do vody s květákem a květák se zajíšeným vývarem rozmixujeme ponorným mixérem. Mini růžičky které jsme si okrájeli a dali stranou vrátíme do polévky. Smícháme si mléko, smetanu, žloutek, zakverláme do polévky a necháme chvíli povařit. Nakonec přidáme nastrouhaný muškátový oříšek a dosolíme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!