Staňte se našimi fanoušky na:

Krevety se slaninou a salmorejo

Autor receptu: IvankaMaminka (372 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na omáčku rozmixujte rajčata a česnek. Směs protřete sítem, abyste odstranili slupky a semínka. Hustou šťávu vraťte do mixéru a přidejte pečivo. Promixujte a nechte 15 minut odpočívat. Osolte a pak za stálého mixování přilévejte olej a 40 ml ledové vody, až bude omáčka hladká a smetanová. Krevety oloupejte, ale ponechte jim ocásek, a smíchejte je s česnekem, polovinou petrželky, citronovou šťávu a olivovým olejem. Osolte a napíchejte po 4 na špejle. Grilujte krevety a vedle slaninu 2-3 minuty, po každé straně nebo dozlatova a posypte zbylou nasekanou petrželkou. Omáčku salmorejo rozdělte do misek, aby si v ní krevety a slaninu mohl každý namáčet.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!