Staňte se našimi fanoušky na:

Krocan pečený s nádivkou

Autor receptu: sosik (22 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Krůtu omyjeme a osušíme, povrch i vnitřek mírně osolíme, naplníme nádivkou a zašijeme. Vložíme na máslo do pekáče a podlijeme vodou. Přikrytou zvolna pečeme za občasného podlévání vypečenou šťávou a horkou vodou. Asi po dvou až třech hodinách pečení ji odkryjeme a pečeme zvolna dozlatova. Upečeného krocana naporcujeme a podáváme s libovolnou přílohou. Housková nádivka: V ohřátém mléce rozpustíme máslo, přidáme vejce, sůl, muškátový oříšek a vše rozšleháme. Přidáme jemně nasekanou petrželku, směsí přelijeme housky nakrájené na kostičky a promícháme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!