Staňte se našimi fanoušky na:

Kuřecí řízky s omáčkou kari s mandlemi

Autor receptu: Milena64 (476 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Kuřecí řízky nařízneme po obvodech na několika místech, jemně naklepeme, osolíme, okořeníme, potřeme rozehřátým máslem, položíme do rozehřátého grilu na rošt potřený olejem a grilujeme 3 minuty. Potom řízky obrátíme, potřeme máslem a grilujeme, až změknou. Přeložíme je na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s rýží. Příprava omáčky: Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, vmícháme kari, zalijeme trochou vody, rozšleháme a uvedeme do varu. Přidáme bujonovou kostku, sůl a vaříme asi 1/4 hodiny. Mezitím mandle vsypeme do vařící vody, podusíme 20 sekund, propláchneme studenou vodou, oloupáme a vložíme do omáčky. Přidáme smetanu, podle obliby ji můžeme přikyseiít citrónovou šťávou a přihřejeme k varu. Omáčka: 30 g másla, 40 g hladké mouky, kari, kousek bujonové kostky, 1 dl smetany 12%, sůl, 1 lžíce mandlí

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

junkie09 |14. května 2013
vypadá to suprově. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!