Staňte se našimi fanoušky na:

Květák vařený s vaječnou pěnou

Autor receptu: MojnarovaM. (243 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Květák očistíme a v osolené vodě do měkká uvaříme. Z květákového vývaru odměříme pul litru a vychladíme. V několika lžících vývaru rozmícháme bramborovou moučku, přidáme vejce, citrónovou šťávu, cukru podle chuti a přilijeme zbytek vývaru. Tuto směs vlijeme do dvoulitrového hrnku, protože pěna hodně nabude. Ve vodní lázni šleháme do zhoustnutí. Horký květák (po uvaření jej necháme v troubě, aby nevychladl) přelijeme pěnou a ihned podáváme. Příloha brambory, polité máslem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Hrabča |24. května 2013
to může být dobré Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!