Staňte se našimi fanoušky na:

Kynutý závin s jablky a tvarohem

Autor receptu: Penelope (153 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Těsto: 35 dkg polohrubé mouky, 15 dkg hladké mouky, 2 lžíce cukru, 100 ml oleje, 1 vejce, trochu soli. Kvásek: 5 dkg droždí, 200 ml mléka, 1 lžička cukru, 1 lžička polohrubé mouky Náplň: 250 g tvarohu , žloutek, 3 lžíce cukru, 1 balení vanilkového cukru Hladkou mouku, polohrubou mouku, cukr, olej, vejce a trochu soli vložíme do mísy. Pak přidáme kvásek. Těsto necháme kynout půl hodiny, pak ho přepracujeme a necháme kynout další půl hodiny. Na struhadle potřeme jablka a připravíme si náplň z tvarohu, žloutku, cukru krystal a vanilkového cukru. Po vykynutí těsto rozdělíme ho na 3 díly, které rozválíme na asi 6 mm pláty. Na pláty rovnoměrně rozetřeme tvarohovou náplň, na kterou ještě přidáme vrstvu nastrouhaných jablek. Než závin svineme, tak do něj můžeme přisypat trochu skořice, rozinky a ořechy. Po svinutí závin potřeme vajíčkem a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů do zlatova. Po upečení potřeme záviny máslem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

jola |11. června 2013
1*** Odpovědět
Hrabča |24. května 2013
nejen hezká fotka, i sqělý recept Odpovědět
Fazolka007|15. března 2013
Hezká fotka Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!