Staňte se našimi fanoušky na:

Hovězí pečeně se žampiony

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • citronová šťáva ze 1/4 citronu
  • snítka tymiánu a palička česneku na ozdobu
  • 1 červená a 1 žlutá paprika
  • černý mletý pepř
  • 900 g hovězího masa (roštěnec nebo zadní hovězí)
  • 40 g hladké mouky
  • 30 g slaniny
  • 150 g rajčat
  • 50 g rajského protlaku
  • 200 g žampionů
  • 3 lžíce olej
  • 50 ml bílého vína
  • 150 ml masového vývaru
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku

Pracovní postup:

Hovězí maso očistěte a prošpikujte slaninou nakrájenou na hranolky, osolte a opepřete. Na oleji zpěňte oloupané a najemno nakrájené cibule. Do základu dejte prošpikované maso a ze všech stran opečte. Opečené maso podlijte částí vývaru, přiklopte a duste doměkka, během dušení podle potřeby podlévejte vývarem. Měkké maso vyndejte a uchovejte v teple, šťávu vyduste na tuk, zaprašte moukou a osmahněte. Přidejte rajský protlak, orestujte, zalijte bílým vínem a asi 15 minut povařte. Žampiony nakrájejte na plátky, papriky (bez semeník) na proužky, rajčata na čtvrtky a vše přidejte do omáčky, krátce povařte. Nakonec do omáčky přidejte prolisovaný česnek, dochuťte wotcestrem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Pečeni vraťe do omáčky a už ji jen prohřejte. Při podávání ji ozdobte překrojeným, v troubě opečeným česnekem i tymiánem. Jako příloha se hodí bramborové krokety.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

X0X |8. března 2014
dobrota Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!