Staňte se našimi fanoušky na:

Hermelínový salát

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
19× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Natvrdo uvařená vejce nakrájíme na malé kostičky, hermelín necháme ztuhnout v chladničce a spolu s eidamem jej nastrouháme nebo nasekáme nahrubo. Papriku omyjeme, rozkrojíme a pečlivě zbavíme semen. Pak ji nakrájíme na tenké nudličky, oloupanou cibuli posekáme na malé kousky. Všechny ingredience vložíme do větší mísy, ochutíme solí, čerstvě umletým pepřem a nadrobno nakrájenými bylinkami (pažitka,petrželka,řeřicha apod.), přidáme majolku a zlehka promícháme. Salát vložíme alespoň na 15 minut do chladničky, aby se všechny chuti spojily. Podáváme ozdobené plátkem citronu a listy salátu. Salát můžeme i namazat na chlebíčky nebo jednohubky. Pokud máte rádi chuťově výrazná jídla, můžete také použít pečenou papriku naloženou v kořeněném oleji.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

sonizna |9. září 2014
řeřicha - hodí se do tvarohových a sýrových pomazánek, salátů a polévek Odpovědět
david.kruml.1 |6. řijna 2013
s tou pečenou paprikou to musí být skvělé, určitě vyzkouším Odpovědět
kuchtík breptík|31. řijna 2014
ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!