Staňte se našimi fanoušky na:

Oběd 17 - Kuřecí polévka, kuře na kari a makovka

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

KUŘECÍ POLÉVKA 1 kuřecí kostra, 4 lžíce dětské krupičky, 1 vejce, drcený kmín, sůl, 1 l vody Ve vodě povaříme kuřecí kostru (můžeme nahradit drůbežím bujonem), osolíme, přidáme dětskou krupičku a na špičku nože drceného kmínu. Povaříme asi 3 minuty a nakonec do polévky 1 vejce rozšleháme. Na talíři posypeme sekanou petrželkou nebo pažitkou. KUŘE NA KARI SE SMETANOU A JABLKY 3 kuřecí stehna nebo řízky, 2-3 jablka, 1 citron, 3 lžíce smetany ke šlehání, olej, sůl, kari koření Kuřecí stehna vykostíme (kosti můžeme použít na vývar) a maso nakrájíme, jablka oloupeme, nakrájíme a namočíme do vody s citronovou šťávou. Na rozpáleném oleji orestujeme maso doměkka, osolíme, přidáme kari koření a ještě asi minutu restujeme. Přidáme scezená jablka, smetanu, přikryjeme a krátce podusíme. Nakonec jemně zakapeme citronem, příloha - rýže. MAKOVÁ ROLÁDA 1 maková náplň - sypká směs, 4 vejce, 1 citron, 75g polohrubé mouky, 75g solamylu, 1 lžička kypřicího prášku do pečiva, 80 g cukru; Na posypání: moučkový cukr a lístky čerstvé máty Nejprve si oddělíme žloutky od bílků a nastrouháme kůru z citronu. Mouku pak smícháme se solamylem a práškem do pečiva. Bílky a cukr vyšleháme dotuha, zašleháme žloutky a přidáme nastrouhanou kůru a mouku. Plech vyložíme pečicím papírem, rozetřeme na něj těsto a pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 12 minut. Piškot ihned vyklopíme na navlhčenou utěrku, srolujeme a necháme vychladnout. Podle návodu si připravíme makovou náplň a hotovou ji rozetřeme na piškot. Piškot srolujeme a přikrytý necháme 2 hodiny na chladném místě. Nakonec roládu posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme. Na ozdobu můžeme přidat lístky čerstvé máty a celý ořech.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!