Staňte se našimi fanoušky na:

Dva recepty na hlávkové zelí

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Zelný salát s okurkou 1 kg hlávkového zelí nakrájíme , promícháme se lžičkou soli a cukru, přidáme špetku drceného kmínu a sladké mleté papriky. Zelí promačkáme a necháme hodinu v chladu uležet. Potom přidáme 2 lžíceš oleje, trochu octa, 2 lžíce rajského protlaku nebo kečupu (nemusí být) a 2 malé, na tenké plátky pokrájené, kyselé okurky. Salát promícháme a posypeme strouhaným křenem. Zelné závitky bezmasé Hlávku zelí rozdělíme na listy a spaříme horkou vodou, aby změkly. Uvaříme 125g makaronů (nalámaných na malé kousky) nebo udusíme 10 dkg rýže nebo krupek. Namočíme do hrnku mléka sušené houby a když nabobtnají, udusíme je na cibulce. S mícháme s makarony (nebo rýží či s krupkami) a plníme spařené listy. Stočíme je, ovážeme nití a nejdřív opečeme na omastku, potom je podlijeme vývarem a dusíme asi 1/2 hodiny. Nakonec omáčku zahustíme kyselou smetanou rozkvedlanou s trovhou mouky. Jako příloha se hodí brambory.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

janatka |23. září 2015
závitky miluji- takto jsem je ještě nikdy nejedla,dělám s mletým masem v rajské omáčce Odpovědět
moniskaaa |20. září 2015
zajimave Odpovědět
mirisek|24. srpna 2015
Jeto chutny vyskousim Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!