Staňte se našimi fanoušky na:

Houbové pečenáče - křehké

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • hladká mouka
  • nálev (sladkokyselý)
  • sádlo
  • sůl
  • strouhanka
  • 600 g chorošovce sírového
  • 1 lžíce mléka
  • 2 vejce

Pracovní postup:

NÁLEV: (svařte po dobu asi 5 minut) 1/4l 8% octa, 3/4l vody, 1 lžíce soli, 300g krupicového cukru, 10 tablet sladidla (sacharin), 10 zrnek černého pepře, 5 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, lžička hořčičných semínek, 1/4 lžičky semínek koriandru, 1 feferonka Očištěné plodnice nakrájejte na plátky asi 10mm silné a jejich povrch nechte chvíli oschnout. Pak posolte, obalte v trojobalu (mouka, vejce rozšlehané v lému, strouhanka). Řízky smažte na sádle dorůžova po obou stranách. Po vychladnutí je narovnejte do připravených sklenic, rovnoměrně rozdělte koření a zalijte sladkokyselým nálevem. Sklenice plňte jen do 2/3, protože řezy v nálevu nabudou. Pasterujte 20-40 minut při teplotě 90-100°C, podle velikosti láhve.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!