Staňte se našimi fanoušky na:

Kuřecí maso na 3 způsoby

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

PRSA V TOMATĚ 4 kuřecí prsa, 2 cibule, 1 konzerva loupaných rajčat, 5 ančoviček, špetka chilli, 2 stroužky česneku, hrst zelených oliv, sůl, pepř, olej Maso mírně naklepejte, osolte a opepřete, Na pánvi na oleji nechte rozpustit ančovičky, přidejte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, krátce opečte. Do pánve vyklepněte konzervu rajčat, olivy, chilli a omáčku osolte a opepřete. Přidejte kuřecí prsa a maso s omáčkou pod pokličkou duste asi 40 minut. Příloha: těstoviny. PRSA S PASSATOU 2 kuřecí prsa, mleté chilli, 400g těstovin, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, 300g rajčatové passaty, 1 lžíci bazalky, 2 snítky rozmarýnu, sůl, pepř, olej Maso osolte a posypte špetkou chilli, nechte 2 hodiny uležet. Pak maso z obou stran opečte na oleji a v hluboké pánvi orestujte najemno nasekanou cibuli, přidejte česnek a ještě krátce opékejte. Do pánve nalijte passatu, přidejte nasekané bylinky a omáčku nechte na mírném ohni 20 minut probublávat. Pak ji podle chuti osolte a opepřete. Do pánve dejte uvařené těstoviny a promíchejte. Hotové těstoviny podávejte s nakrájenými plátky orestovaných prsíček. KUŘE NA POMERANČÍCH 1 celé kuře, 2 pomeranče, 1 červenou cibuli, 2 lžičky medu, kousek zázvoru, sůl, pepř, olej Do mísy nastrouhejte kůru z 1 pomeranče a vymačkejte i šťávu, přidejte nastrouhaný zázvor, trochu oleje, med, sůl, pepř a promíchejte. Touto marinádou pořádně kuře potřete, pak ho nechte ležet v chladu do druhého dne. Kuře pak dejte do zapékací mísy, přidejte čtvrtky pomeranče, na velké kusy nakrájenou cibuli, podlijte vodou a dejte kuře do trouby. Pečte asi 90 minut a během pečení kuře podlévejte a přelévejte výpekem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!