Staňte se našimi fanoušky na:

Květákové karbanátky s houbami

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • olej na smažení
  • petrželka (zelená)
  • strouhanka (pár lžic na zahuštění)
  • kousek vařeného uzeného masa nebo měkkého salámu
  • 1 miska směsi nakrájených hub (asi 300 g)
  • 1 květák
  • 2 žemle
  • 2 lžíce másla
  • 1/4 l mléka
  • 2 vejce
  • 5 brambor (vařených)

Pracovní postup:

Nakrájené houby krátce poduste ve vlastní šťávě a pak na másle. Květák uvařte téměř doměkka a nechte vychladnout. Žemle nakrájejte na plátky a zalijte mlékem. Z květáku, žemle a vařených oloupaných brambor zpracujte měchačkou těsto (nebo umelte na masovém strojku). Do těsta přidejte dlšené houby, vejce, uzané maso nakrájené nadrobno, sekanou petrželku, sůl, pepř a zahustěte strouhankou. Směs dobře promíchejte a udělejte z ní karbanátky. Obalujte v rozšlehaném vejci a strouhance, opékejte na oleji po oboustranách. Jsou křehké, proto je obracejte opatrně.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!