Staňte se našimi fanoušky na:

Kasselská pečínka v těstě

Autor receptu: dagmar.a.kopicova (1 recept)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Přibližně 1,20 kg masa bez kosti ( hovězí nebo vepřové, jaké má kdo rád) já použila vepřovou plec. 375 g hladké mouky, na špičku nože prášek do pečiva, 150 g másla (Hery), 2 vejce, 1/2 hrníčku vody,sůl. 1 žloutek a 1 lžíci kondenz. mléka,( může být i obyč.mléko) na potření. Mouku a práš.do peč.prosít do mísy, přidat změklý tuk a dobře promíchat,vejce vodu a sůl smíchat,přidat do mísy a krátce spolu zamíchat.Hotové těsto nechat stát 1 hodinu v chladu,pak vyválet do čtverce ( síla asi 1/2 cm) položit maso,dobře zabalit,okraje těsta potřít studenou vodou a slepit.Zbude li vám těsto ozdobíme vrch rolády vykrojenými půlměsíci. (Mně zůstalo těsta dost tak jsem ho využila a zabalila do něj ještě grilovací klobásy.) Uprostřed rolády vykrojíme kulatý otvor aby mohla unikat pára při pečení.Roládu potřít mlékem smíchaným se žloutkem,potírat i během pečení.Péct v předem vyhřáté troubě na 200°C, plynová 3 stupeň asi 45 minut. Pozn.čas pečení se odvíjí od druhu použitého masa může trvat i déle.( Recept mi kdysi přeložila moje babička z Němčiny.)

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!